Microsoft Copilot και στο πληκτρολόγιο

Τον Σεπτέμβριο του 2023, η  κυκλοφόρησε μια σημαντική ενημέρωση χαρακτηριστικών για τα Windows 11 που πρόσθεσε επίσημα τον βοηθό τεχνητής νοημοσύνης Copilot στη λίστα των  της. Αργότερα το 2023, η εταιρεία ξεκίνησε μια δημόσια προεπισκόπηση μιας ενημέρωσης των Windows 10 που περιλάμβανε υποστήριξη για το Copilot.

Σήμερα, η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα : ένα νέο κλειδί πληκτρολογίου Copilot θα προστεθεί στους νέους φορητούς υπολογιστές και τα πληκτρολόγια των Windows 11  τους επόμενους μήνες.

Σε μια ανάρτηση στο blog της εταιρείας, ο Yusuf Mehdi, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Μάρκετινγκ Καταναλωτών της Microsoft, αναφέρει ότι η εταιρεία πιστεύει ότι η εισαγωγή του κλειδιού Copilot «θα δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να συμμετέχουν στον μετασχηματισμό της τεχνητής νοημοσύνης πιο εύκολα”.

Πατώντας το  Copilot σε κάποιο φορητό υπολογιστή των Windows 11 ή σε ένα πληκτρολόγιο που λειτουργεί με Windows 11, θα ξεκινά αυτόματα ο  Copilot AI. Στην ανάρτηση ο Mehdi γράφει:

“Αυτό το βλέπουμε σαν μια άλλη μεταμορφωτική στιγμή στο ταξίδι μας με τα Windows όπου το Copilot θα είναι το σημείο εισόδου στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης στον υπολογιστή”.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εάν πατηθεί το πλήκτρο Copilot σε έναν υπολογιστή με Windows 11 όπου το Copilot είτε δεν είναι διαθέσιμο είτε δεν είναι ενεργοποιημένο σε αυτόν τον υπολογιστή, θα ξεκινά η Αναζήτηση των Windows.

Ο Mehdi αναφέρει ότι το νέο κλειδί Copilot είναι η “πρώτη σημαντική  στο πληκτρολόγιο των Windows εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.” Πιθανότατα αναφέρεται στην εισαγωγή του κλειδιού των Windows, ξεκινώντας με την κυκλοφορία του Windows Natural Keyboard τον Σεπτέμβριο του 1994.

Πατώντας το συγκεκριμένο πλήκτρο ξεκινούσε το   στα . Το πλήκτρο Windows έγινε ένα τυπικό κουμπί για τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές με Windows και τα περισσότερα πληκτρολόγια επιτραπέζιου υπολογιστή, με το λογότυπο να αλλάζει παράλληλα με το λογότυπο κάθε έκδοσης λειτουργικού συστήματος Windows.

Η ανάρτηση στο blog της Microsoft αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες πριν από το 2024 Consumer Electronics Show στο Las Vegas, οι συνεργάτες της Microsoft θα επιδείξουν νέους υπολογιστές με το νέο κλειδί Copilot.

ΜΕΣΩ IGURU 06/01/2024